Tänään vietetään Suomalaisten ylikulutuspäivää, joka perustuu Global Footprint Newtwork -tutkimuslaitoksen laskelmiin eri maiden ekologisista jalanjäljistä. (Lue lisää WWF sivuilta.)
Aamun uutinen ”jos kaikki eläisivät kuten suomalaiset tarvittaisiin 3,6 maapalloa” ei ilahduttanut jo muutenkin ympäristöahdistusta potevan mieltä ja sai omat ympäristöteot tuntumaan riittämättömiltä. Suomessa on tehty paljon kestävän kehityksen toimenpiteitä, joten ajatus luonnonvarojen ylikuluttamisesta on vuosi vuodelta yhtä hämmentävä. Suomi tuntuu edistykselliseltä puhtaan luonnon, suurten metsäalueiden ja vesistöjen maana, mutta jo tehdyt toimenpiteet eivät ole riittäneet suojaamaan tarpeeksi luonnonvarojamme.

 

The Good Good suosittelee

Kaikille joita aihe liikuttaa on pakko hehkuttaa Tiedekulman huhtikuuta, joka on täynnä mielenkiintoisia keskusteluja ilmastonmuutoksesta, kestävästä kaupunkiasumisesta, pohjoisten alueiden elinolojen muu-toksesta ja luonnonvaroista. Tulossa on myös terapiailta kaikille ympäristöahdistusta poteville, (yes please!) jossa on luvassa varmasti mielenkiintoisia keskusteluja. Tiedekulman tapahtumat ovat osa huo-menna alkavaa Hope for Globe -teemaa, jossa tieto lisää toivoa ja tarjotaan vinkkejä kestävämpään elämäntapaan.

 

Torstai 12.4. Keppiä, porkkanaa vai Linkolaa?
Tiistai 17.4. Sustainable Helsinki
Keskiviikko 18.4. Arktinen ahtaalla
Torstai 19.4.  Kamppailu luonnonvaroista
Maanantai 23.4 Muovin jälkeen
Keskiviikko 25.4  Ympäristöahdistuksen terapiailta